« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Kroz lektiru za ožujak Charlie i tvornica čokolade britanskoga pisca Roalda Dahla učenici 5.A razreda naučili su mnogo o čokoladi i obožavanju čokolade.
Zadatak je bio uz čitanje lektire istražiti i pronaći od čega se pravi čokolada, kako i na koji način se prerađuje, koji su sastojci u čokoladi, je li zdrava ili ne i gdje se kod nas, tj. u kojim tvornicama proizvodi čokolada.
Rezultat istraživanja i rada je plakat koji je nastao na kraju sata lektire.
Na kraju svega smo se i posladili onime što je tema ovog bajkovito – fantastičnoga romana, a i objekt istraživanja – čokoladom.
Dovoljno je reći da su svi poželjeli biti Charlie da bi mogli neograničeno uživati u ovoj slastici.
Marija Rašić, učiteljica hrvatskoga jezika i književnosti