Datum objave: 28. listopada 2024.
Kategorija: Naslovnica

Jesen u Lacićima

Kažu da u jesen postanemo sneni i spremni za zimski san…No, u našem Područnom odjelu Lacići, to nikako nije istina. Ovu smo jesen ispunili brojnim aktivnostima.

Za početak pozdravili smo jesen pišući joj čestitke dobrodošlice na našemu seoskom igralištu. Iskoristili smo krede i prirodu oko nas kao nadahnuće. Poigrali smo i neke jesenske igre, a omiljena je bila natjecanje u smišljanju riječi koje opisuju jesen. Nakon nekoliko riječi mašta naših učenika rasplamsala se i donijela jeseni prekrasne epitete.

Ovog jesenskoga mjeseca posjetili smo i knjižnicu u matičnoj školi. Učenici se uvijek vesele odlasku u knjižnicu jer ih knjižničarka dočeka vedro i veselo sa zanimljivom radionicom. Ove su godine naši učenici sudjelovali i u radionici sa pedagoginjom te naučili nešto o sebi samima, ali i odnosu sa drugima. Naučili su prepoznati ono što je u odnosu sa prijateljima poželjno, a što ipak nije.

Uslijedili su i Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koje tradicionalno obilježavamo izradom i konzumiranjem peciva. Ove godine obitelji naših učenika izrazito su se potrudile i ispunile našu školu, ali i trbuščiće, raznoraznim pecivima, kiflicama, pletenicama, lepinjicama i ostalim mirisnim slasticama. Podsjetili smo se kako uopće ova divna peciva stižu za naš stol te taj put prikazali i likovnim izričajem, a naše radove izložili u holu škole.

Prije samog kraja listopada obilježili smo i Svjetski dan pješačenja. Obukli smo sportsku odjeću, pripremili vodu i kekse te nakon doručka krenuli put sela. Na kraju našega sela nalazi se mjesto gdje se okupljaju lovci. Mi smo odlučili prošetati do tamo. Naša učiteljica Ivanka koja ove godine, i baš ove jeseni, slavi 40 godina rada u Lacićima, prvi je puta posjetila mjesto okupljanja lovaca. I za nju, koja svaki kutak našeg mjesta zna u dušu, ovo je bilo nešto novo. Malo smo se okrijepili, odigrali prigodne sportske igre i opet krenuli put škole. Djeca su izrazito uživala u obilježavanju Dana pješačenja. Hodanje, razgovor, društvo i priroda oko nas unijeli su veselje u ovaj sunčani jesenski dan, a primijetili smo osmijeh i na licu naše učiteljice Ivanke.

Očekujemo još mnogo aktivnosti ove jeseni i radujemo se obavijestiti vas o njima!

Učiteljica Ana-Marija Belcar

Pročitajte još

IZVANUČIONIČKA NASTVA – Jesen u mom selu

IZVANUČIONIČKA NASTVA – Jesen u mom selu

Kako najbolje doživjeti sav spektar jesenskih boja i osvježavajućih mirisa jeseni, nego odlaskom u prirodu. Sada, već tradicionalno, svake godine u jesen odlazimo na izvanučioničku nastavu na naš ribnjak. Putem promatramo biljke, životinje, rad ljudi, uočavamo...

Tjedan školskog doručka u 5.a

Učenici 5.a razreda i razrednica Dragana Mihajlović, obilježili su nacionalni Tjedan školskog doručka. Na satu razrednika učenici su se prvo upoznali s pojmom zdravog doručka i s primjerima namirnica koje se smatraju zdravima. Nakon kratkog uvodnog predavanja, učenici...

STEAM sajam

STEAM sajam

STEAM sajam Ove godine u organizaciji Poduzetničkog inkubatora Osvit Donji Miholjac, održan je STEAM sajam čiji je domaćin bila Osnovna škola Hrvatski sokol iz Podravskih Podgajaca. Na sajmu su sudjelovali učenici iz okolnih škola kao i četvero učenika osmih razreda...

Skip to content