2023-03-03 10:33:01

Svjetski dan bicikla 2023./ World bicycle day 2023., eTwinning projekt

U ovoj školskoj godini, u Područnom odjelu Kućanci, uključili smo se u eTwinning projekt Svjetski dan bicikla 2023. autorica Katarine Moslavac i Marinele Zrinščak Begovac. U projektu sudjeluju učenici 1.– 4. razreda i učiteljice Vlatka i Ines. Projekt je cjelogodišnji uz intenzivnije provođenje aktivnosti u tjednu obilježavanja Svjetskog dana bicikla (29. svibnja – 4. lipnja).

 

Aktivnostima koje se provode u sklopu projekta želi se ukazati na ulogu bicikla u utjecaju na klimatske promjene, istaknuti prednosti bicikla kao jednostavnog, dostupnog i ekološki prihvatljivog održivog načina prijevoza te odati priznanje biciklu kao sredstvu razvoja, poticanja kreativnosti i društvene uključenosti. Moto projekta je „Vozim se na dva kotača za spas ozonskog omotača!“ Na samom početku predstavili smo se projektnim partnerima na zajedničkom Padletu - karti te saznali od kuda sve dolaze ostali sudionici.

 

 

 

Prihvatili smo poziv kolegice Sonate Jonauskiene i sudjelovali tijekom Europskog tjedna kodiranja u zajedničkoj aktivnosti Bicikl kroz piksele. Kako se dio aktivnosti provodi uz korištenje interneta jedna je od aktivnosti bila sigurnost na internetu. Nakon ostvarivanja ishoda o odgovornom korištenju IKT-a na nastavi prirode i društva, čitali smo online slikovnicu Sigurni s Neticom i radili na materijalu uz slikovnicu. Učenici su pojedinačno izdvojili ona pravila ponašanja na internetu koja su im se činila vrlo važna. Zatim su u skupni usporedili ideje i zajedno izdvojili pet pravila. Njih smo uobličili na plakatu i istaknuli u razrednom e-kutku.

 

 

Uključili smo se u izradu loga projekta. Svaki je razred osmislio svoj prijedlog loga te smo ga postavili na zajednički Padlet. Glasovanjem će biti odlučeno koji će od prijedloga postati novi logo ovogodišnjeg projekta. Prijavili smo se za aktivnost Putujuća bilježnica. Bilježnica putem pošte putuje od sudionika do sudionika. Svaki od sudionika ispunjava svoju stranicu u bilježnici riječju i slikom na temu bicikla. Nestrpljivo iščekujemo dolazak Putujuće bilježnice na našu adresu, u našu školu. Jednako tako nestrpljivo očekujemo i ostale aktivnosti koje slijede.

 

 

 


Osnovna škola "Matija Gubec" Magadenovac