preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Matija Gubec" Magadenovac

Login

eLektire
eLektire
Upisi u srednje škole 2019./2020.
Odluka o upisu učeni...
PRAVILNIK O ELEMENTI...
Čitanje - put učenja

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Razredne web stranice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 1. 2010.

Ukupno: 756518
Erasmus+ 2023.

Erasmus+ 2022.

Erasmus+ 2020.

Erasmus+ 2019.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan dječjih prava i Festival prava djece

I ove godine obilježili smo Međunarodni dan dječjih prava uključivši se u Festival prava djece koji organizira Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator. Tom prilikom stručne suradnice naše škole psihologinja, pedagoginja i knjižničarka održale su prigodne radionice.


Psihologinja Nikolina Čiš održala je radionicu u šestom razredu u matičnoj školi u Magadenovcu te u područnoj školi u Marijancima. Cilj radionice pod nazivom "I sukobiti se treba znati"  bio je naučiti se izražavati kad se želimo zauzeti za sebe ili riješiti problem koji imamo s nekim; savladati osnove rješavanja problema i suradnje; unaprijediti komunikacijske kompetencije; usvojiti osnove rješavanja sukoba; naučiti razliku između kompromisa i suradnje; naučiti razliku između raznih vrsta rješavanja sukoba. Kratak film pod nazivom "Kada učiteljica od ne tri minute" učenici su imali priliku pogledati u sklopu Festivala prava, odnosno navedene radionice. Učenici su, također, imali priliku navesti sukobe iz razreda ili svakodnevnog života te uočiti kojem stilu rješavanja sukoba pripadaju te koji bi im stil u određenoj situaciji pomogao. Naglasak se stavio na činjenicu da je za buduće zadovoljavajuće odnose u kojima svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i potrebe najprikladnije surađivati, ma koliko nam to ponekad oduzelo vremena i truda. Istu radionicu održala je i pedagoginja za učenike petih razreda.

Radionicu pod nazivom „Koliko su pametni telefoni pametni za nas?“ održala je knjižničarka Ivana Virovac-Bešić za učenike 8. c razreda, a cilj radionice bio je prepoznati prednosti/nedostatke korištenja mobilnih uređaja i suvremene tehnologije. Učenici su pogledali film „Bez veze“ kojeg je izradila Videoskupina Učeničkog doma Ugostiteljsko-turističke škole Osijek te su kroz raspravu i nekoliko aktivnosti prepoznali da nam je svakodnevno korištenje moderne tehnologije potrebno, ali i da moramo imati trenutke prisutnosti ili posvećenosti nečemu što nam je važno i ispunjava naše živote. Učenici su na kraju sata dobili izazov da tjedan dana rade jednu od aktivnosti koje su naveli da bi željeli raditi umjesto da vrijeme provode na mobitelu. Knjižničarka ih je ponovno posjetila na idućem satu razrednika te su učenici zadovoljno zaključili kako su im odabrane aktivnosti, poput šetnje s prijateljima, pomaganje u kućanskim poslovima, briga za kućne ljubimce, čitanje knjige i sl. bili dobar odmak od tehnologije. Bilo je teško, ali uspjeli su se držati obećanog i sudjelovati u izazovu.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju