preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Matija Gubec" Magadenovac

Login

eLektire
eLektire
Upisi u srednje škole 2019./2020.
Odluka o upisu učeni...
PRAVILNIK O ELEMENTI...
Čitanje - put učenja

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 1. 2010.

Ukupno: 725917
Erasmus+ 2022.

Erasmus+ 2020.

Erasmus+ 2019.

Upisi u srednju školu
Kristina Popović Nikolina Čiš / datum: 1. 6. 2023. 17:24

Dragi osmaši, poštovani roditelji. U ponedjeljak 29. svibnja 2023. započele su prijave u sustav te provjera osobnih podataka za upis u srednju školu. Učenici se prijavljuju u sustav upisa u srednje škole putem poveznice https://srednje.e-upisi.hr/sa svojom korisničkom oznakom oblika ime.prezime@skole.hr i pripadajućom lozinkom. 

Kandidati se prijavljuju odabirom Prijava à Prijava preko AAI. 

 


[OPŠIRNIJE]MAT liga
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 31. 5. 2023. 16:30

Tijekom ove nastavne godine naša se škola prvi puta uključila u natjecanje MAT liga. MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Provodi se radi popularizacije matematike, veće motivacije u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Natjecanje se provodi u četiri kola tijekom nastavne godine. U sva četiri kola sudjelovale su dvije ekipe učenika naše škole. Obje ekipe učenici su 2. razreda Područne škole Marijanci i Područnog odjela Kućanci. U ukupnom poretku 437 sudionika ekipa iz Marijanaca sa 720 ostvarenih bodova zauzela je 92. mjesto, dok je ekipa iz Kućanaca sa 446 ostvarenih bodova zauzela 214. mjesto.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Make a move! – Pokreni se!
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 31. 5. 2023. 16:28

Tijekom mjeseca svibnja uključili smo se u eTwinning projekt Make a move! - Pokreni se! autorica Marijane Butor i Ines Mazur Vidaković. Projektom se promiče važnost kretanja kao bitne sastavnice učenja i zdravog života. Kretanje i učenje naše su životne potrebe. Kada ih povežemo učenje može biti učinkovitije, trajnije i zabavnije. Provodeći odabrane sadržaje koji povezuju kretanje i učenje obilježili smo 10. svibnja, Međunarodni dan tjelesne aktivnosti. Svojim ciljevima projekt se uklapa i dio je školskog Erasmus+ projekta Živi zeleno, živi zdravo.


[OPŠIRNIJE]50. rođendan škole
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 27. 5. 2023. 17:48

Od prvog školskog zvona u našoj školi prošlo je 50 godina. Stoga smo ovaj okrugli rođendan proslavili svečanom priredbom, sportskim susretima i nagrađivanjem ponajboljih. U srijedu, 24. svibnja 2023., u sportskoj dvorani matične škole ravnatelj je pozdravio okupljene učenike i učitelje te uručio priznanja i prigodne poklone učenicima koji su školu predstavljali na županijskim natjecanjima i njihovim mentorima. Nakon podjele nagrada održali su se sportski susreti učenika i učenica, a odigrana je malonogometna utakmica dječaka dok su se djevojčice okušale u odbojci.


[OPŠIRNIJE]Tehnička kultura i Erasmus + projekt “Živi zeleno, živi zdravo!“
Kristina Popović Manuela Havidić / datum: 25. 5. 2023. 16:46

U okviru nastavnoga predmeta Tehnička kultura te Erasmus + projekta “Živi zeleno, živi zdravo!“, učenici 8.a (OŠ “Matija Gubec” Magadenovac) i 8.b. (PŠ Marijanci) izrađivali su modele recikliranih robota nastalih od otpada. Kartonske kutije, plastične boce, kartonska ambalaža, stare, ukrasne kutijice i predmeti od EE otpada, samo su neki od materijala kojima su učenici izradili svoje jedinstvene radove. Radove krasi dosjetljivost i kreativnost u korištenju različitog otpadnog materijala.


[OPŠIRNIJE]Rezultati natjecanja Klokan bez granica
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 25. 5. 2023. 16:37

Nakon službene objave rezultata međunarodnog matematičkog natjecanja Klokan bez granica 2023., na stranicama Hrvatskog matematičkog društva, u školu su pristigle zahvalnice za sudjelovanje, priznanje i simbolične nagrade za najuspješnije.
Učenica Lea Knežević iz PO Golinci, ostvarenim je rezultatom u kategoriji Pčelice, ušla u 10% najuspješnijih na natjecanju. Za svoj uspjeh primila je priznanje i nagradu. Najuspješniji učenici na razini škole za svoj su rezultat primili utješne nagrade. Čestitam svim učenicima na njihovom uspjehu. Zahvaljujem učiteljima na radu s učenicima prilikom pripreme za natjecanje i njegovog provođenja.


[OPŠIRNIJE]Izlet-izvanučionična nastava, Osijek
Kristina Popović Monika Popović Dorkić / datum: 23. 5. 2023. 13:18

Dana 19.svibnja 2023.g. učenici 1., 2., 3., 4. razreda PŠ Marijanci i PO Čamagajevci, Radikovci, Miholjački Poreč i Golinci bili su na izvanučioničnoj nastavi-izletu u Osijeku. Učenici su posjetili Zračnu luku Osijek. Uz razgled, stručno vodstvo i malo sreće uspjeli su vidjeti slijetanje zrakoplova. Obišli su autobusni i željeznički kolodvor. Uz šetnju promenadom vidjeli su Pješački most, Zimsku luku te utvrdili znanje o rijeci Dravi.. Dolaskom na Trg Ante Starčevića saznali su o njegovoj povijesti i nastanku. Razgledali su unutrašnjost konkatedrale Svetog Petra i Pavla. Nakon ručka nestrpljivo su dočekali i posjet Zoo vrtu Osijek.

 

[OPŠIRNIJE]Učimo zajedno 6
Kristina Popović Nikolina Čiš / datum: 23. 5. 2023. 13:16

U ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine održan je Info dan projekta “Učimo zajedno 6” za djelatnike Osnovne škole „Matija Gubec“ Magadenovac. Psihologinja je tim povodom održala prezentaciju s pregledom bitnih informacija o samom projektu. Djelatnici Škole upoznati su s načinom financiranja projekta, njegovim ciljevima i elementima kao i s radom pomoćnika u nastavi. Podijeljeni su i promotivni letci koji sadrže sve bitne informacije o projektu.


[OPŠIRNIJE]Izlet šestih razreda u Oroslavlje i Zagreb
Kristina Popović Jelena Korov Ježić / datum: 14. 5. 2023. 08:43

Učenici šestih razreda su u petak, 12.svibnja, s razrednicama Željkom Ađić i Jelenom Korov Ježić bili na izletu u glavni grad. Najprije su stali u Oroslavlju gdje su posjetili Park znanosti. Oduševio ih je vlasnik koji im je na zabavan način objasnio neke pojmove iz fizike poput sile teže, gravitacijske sile, energije, zvuka i dr. Park znanosti utemljila su trojica braće 2013.godine i od tada je Park posjetilo nekoliko stotina tisuća učenika. U Zagrebu su učenici prošetali Kaptolom, Gradecom i Dolcem te su čuli zanimljivosti o Zagrebu od lokalnog vodiča. Možda najzanimljiviji posjet bio je posjet Muzeju čokolade gdje su učenici saznali kako je i gdje nastala čokolada te su s oduševljenjem kušali razne vrste čokolade. Naravno, posjet Zagrebu nije mogao proći bez vožnje žičarom.

 
 

[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA - Zlatna Greda i etno-selo Karanac
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 12. 5. 2023. 08:47

Dana 3. svibnja 2023. godine učenici 1., 2., 3., i 4. razreda PO Beničanci, Kućanci, Lacići i Šljivoševci te matične škole u Magadenovcu bili su na izvanučioničnoj nastavi – terenskoj nastavi u Zlatnoj Gredi i Karancu. Po dolasku u Zlatnu Gredu imali smo kratak odmor od puta. Nakon toga uslijedila je edukativna radionica „Stvori svoju umjetnu rijeku“ na kojoj su se učenici upoznali s našim najvažnijim rijekama (Drava, Dunav), biljnim i životinjskim svijetom koji okružuje Zlatnu Gredu te važnosti očuvanja prirodnih staništa uz rijeke.


[OPŠIRNIJE]6. Dani medijske pismenosti
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 9. 5. 2023. 12:39

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 24. do 30. travnja 2023. održavaju se 6. Dani medijske pismenosti, a u čije se obilježavanje po šesti put uključila i školska knjižnica naše škole. Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima.


[OPŠIRNIJE]PROLJETNI EKO SAJAM
Kristina Popović Dragana Mihajlović / datum: 28. 4. 2023. 13:08

Proljetni eko sajam kojeg smo organizirali u okviru našeg Erasmus+ projekta, a povodom Dana planeta Zemlje je iza nas i s ponosom možemo reći da je bio uspješan i zanimljiv. Učenici su tijekom polugodišta pod vodstvom učitelja marljivo radili i upcyclingom (prenamjenom) udahnuli novi život stvarima koje bi inače postale smeće. Pridružili su nam se i predstavnici lokalne zajednice: Udruge žena Lacići i Šljivoševci te dječji vrtić Snjeguljica. Na sajmu smo imali i goste iz SŠ Donji Miholjac. Budući da ekologija i zdrava prehrana idu ruku uz ruku, na sajmu smo svim posjetiteljima ponudili i zdrave krekere od sjemenki i keksiće od zobenih pahuljica s voćem i medom, koje su naše vrijedne učenice ispekle dan prije na jednoj od radionica koje smo održali na projektnom danu povodom Dana planeta Zemlje.


[OPŠIRNIJE]DAN PLANETA ZEMLJE U PO GOLINCI
Kristina Popović Tena Puljić / datum: 25. 4. 2023. 13:52

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja u više od 150 zemalja širom svijeta brojnim događajima kojima se nastoji skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša. Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podsjetiti sve nas u kakvom je stanju priroda naše planete na kojoj živimo, kao i ukazati na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitetu sredine u kojoj živimo. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 23. 4. 2023. 09:59

U petak, 21. travnja u školi  smo obilježili Dan planete Zemlja. Nizom radionica uredili smo školski okoliš, ružičnjak i kamenjar te se pripremili za sutrašnji Proljetni eko sajam. U radionicama uređenja povišenih vrtnih gredica u matičnoj školi Magadenovac posadili smo i posijali povrće, a u područnoj školi Marijanci u eko vrt zasađeno je i posijano začinsko bilje i povrće. Osim radionica u školskim dvorištima, u školskoj su se kuhinji radili zdravi slatki i slani keksi. Jedan dio učenika sudjelovao je u radionici izrade straničnika s eko porukama, a jedan dio bio je na radionici izrade uporabnih predmeta od  elektroničkog otpada.


[OPŠIRNIJE]Proljetni eko sajam
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 20. 4. 2023. 17:02

U subotu, 22. travnja 2023., na Dan planeta Zemlje, OŠ “Matija Gubec” Magadenovac organizira Proljetni eko sajam koji je dio Erasmus + projekta “Živi zeleno, živi zdravo!”. Gosti sajma su Dječji vrtić Snjeguljica, Magadenovac, Udruga žena Lacići, Udruga žena Šljivoševci i Srednja škola Donji Miholjac. Glavni pokrovitelj sajma je Općina Magadenovac, a uz njih tu su još i Općina Marijanci i Midal d.o.o. Cilj je ovog sajma ponuditi proizvode nastale upcyclingom (prenamjenom) i osvijestiti školsku djecu i lokalnu zajednicu o važnosti prenamjene predmeta u svrhu zaštite okoliša i održivog razvoja. Na sajmu će osim uporabnih i ukrasnih predmeta nastalih prenamjenom i recikliranjem u ponudi biti i zdrave slastice te eko vrtuljak.


[OPŠIRNIJE]Pozdrav proljeću
Kristina Popović Ana Milić / datum: 13. 4. 2023. 09:23

Poziv proljeća


Poslije duge hladne zime
Proljeće nas opet zove:
"Iz ladica izvadite
One vaše lijepe snove
I krenite sada za mnom;
Ja vam nudim carstvo cvijeća,
Ja vam dajem svoje laste
I pupoljke s drveća.
Pod mojim se suncem rađa
Svud uokrug život novi;
Pod mojim će suncem, znajte,
Procvjetati vaši snovi."


Ratko Zvrko


[OPŠIRNIJE]Posjet Domu za starije i nemoćne osobe -Moj dom Majdenić
Kristina Popović Ana Milić / datum: 13. 4. 2023. 09:16

Zadnji dan nastave, 5.travnja 2023., u sklopu našeg eTwinning projekta Na putu dobrote 4 odlučili smo posjetiti Dom za starije i nemoćne osobe Moj dom Majdenić u Donjem Miholjcu. Krajem ožujka i početkom travnja marljivo smo izrađivali uskrsne čestitke koje smo namijenili korisnicima doma. U razgovoru s gospodinom Igorom Košćakom, saznali smo da je trenutno 85 korisnika te smo toliko čestitki i izradili.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Kristina Popović Dina Vidaković / datum: 5. 4. 2023. 14:08

Poštovani učitelji i učenici,

obavještavam vas da u četvrtak, 6. travnja 2023. godine, počinje proljetni odmor koji traje do petka, 14. travnja 2023. godine. Redovna nastava počinje u ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine, prema utvrđenom rasporedu sati, smjena i dolazaka učenika.

Svim djelatnicima, učenicima i vašim obiteljima želim sretan Uskrs i radosne uskrsne blagdane!

Ravnatelj:

Branko Belcar


[OPŠIRNIJE]Uskrs u Marijancima
Kristina Popović Jelena Korov Ježić / datum: 5. 4. 2023. 14:03

Niži razredi PŠ Marijanci su uz vrtićance uživali u mjesnom domu gdje je održana radionica na kojoj su bojali jaja. Posjetio ih je i uskrsni zec te ih razveselio čokoladnim zečevima. Na kraju radionice učenici su se uslikali uz veliko jaje smješteno ispred vrtića. Hvala općini i načelniku na lijepoj ideji i darovima.

Područna škola Marijanci želi svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

[OPŠIRNIJE]Uskrs na informatici
Kristina Popović Marta Palčok / datum: 4. 4. 2023. 12:24
I ove godine na nastavi informatike stvarali smo kreativne digitalne sadržaje na temu Uskrsa. Učenici prvih razreda crtali su na papiru te smo njihove radove skenirali i načinili od njih digitalni sadržaj - sliku. Učenici drugih i trećih razreda stvarali su svoje radove u programima Bojanje i Bojanje 3D, dok su učenici četvrtih razreda za izradu rada koristili Canvu.  Radove smo izložili na informatički pano koji možete pogledati klikom na link: https://padlet.com/maginformatika0/uskrs-na-informatici-nyz7yd9om6h1o9ea
Želimo svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

[OPŠIRNIJE]Proljeće je stiglo!
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 29. 3. 2023. 15:12

U petak, 24. ožujka 2023. napustili smo naše školske klupe i pošli u potragu za proljetnim tragovima u školskom dvorištu matične škole. Dan je bio pravi proljetni – sunčan i topao… Šetajući oko škole uočavali smo vremenske promjene, biljke i životinje, osluškivali zvukove, izradili proljetne razglednice, pokupili smeće koje smo pronašli na putu, ponovili matematiku uz grančice koje smo pronašli na putu, istraživali prirodu oko sebe, odigrali različite sportske igre… i što je najvažnije, dobro se zabavili!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan sreće
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 29. 3. 2023. 15:10

Povodom Međunarodnog dana sreće, koji se obilježava 20. ožujka, naša knjižničarka Ivana pozvala nas je u školsku knjižnicu i pročitala nam priču Irene Orlović Djevojčica i sreća. Razgovarali smo o sreći, predmetima koje povezujemo sa srećom, stvarima koje nas čine sretnima i onome što nam je zapravo potrebno kako bismo bili sretni. Učenici su prikazali sreću bojama, crtali što im treba da budu sretni te su na kraju sata napisali svoje recepte za sreću u kojima su ipak prevladale nematerijalne stvari.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN VODA I ZAŠTITE ŠUMA
Kristina Popović Ana Milić / datum: 28. 3. 2023. 12:43

Na prvi dan proljeće i Dan šarenih čarapica obilježava se i Svjetski dan zaštite šuma. Učenici 2. i 4 razreda obilježili su ga na satu razrednika gledajući prezentaciju te radeći zajedničko stablo koje poručuje da čuvamo šume. Izrađivali smo i svoju šumu od starih tubica wc papira. Učenici 4.razreda su na satu likovne kulture izradili i plakate, naglasivši na njima da su šume pluća svijeta te da ih moramo dobro čuvati. Dok su učenici iz 2. i 4. razreda sat razrednika posvetili šumama, učenici 1. i 3. razreda upoznavali su se s Danom voda.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA ODRŽIVOG RAZVOJA
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 28. 3. 2023. 12:24

U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. našu područnu školu Marijanci i matičnu školu Magadenovac posjetili su gosti iz DOKKICe te u okviru projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji održali radionicu za učenike 5. i 6. razreda. Uz pomoć posebno dizajniranog učila učenici su učili o obnovljivim izvorima energije te se upoznali s načinima korištenja energije vode, zemlje, vjetra i sunca. Kroz rad u skupinama shvatili su koliko je suradnja bitna te su osmislili i izgradili održive zajednice, a kroz pokuse otkrili kako koristiti energiju vjetra i sunca.


[OPŠIRNIJE]Kreativna STEM revolucija u Slavoniji
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 24. 3. 2023. 10:21

U ponedjeljak, 27. ožujka 2023., za učenike 5. i 6. razreda u matičnoj školi u Magadenovcu i PŠ Marijanci u okviru projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji održat će se radionica pod nazivom  Održiva zajednica kroz koju će se učenici imati priliku upoznati s održivim izvorima energije te osmisliti i izgraditi održivu zajednicu.   

1. sat - 8:00 - 8:45 Područna škola Marijanci - učenici 5. i 6. razreda 

3. sat - 9:50 - 10:35 matična škola Magadenovac - učenici 5. razreda 

4. sat - 10:40 - 11:25  matična škola Magadenovac - učenici 6. razreda 

Radionicu organizira škola i Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka.

[OPŠIRNIJE]Šarene čarapice u Područnom odjelu Golinci
Kristina Popović Ana Milić / datum: 23. 3. 2023. 16:48

Na prvi dan proljeća, a ujedno i na Dan darovitih, obilježava se i Svjetski dan sindroma Down. Nošenju šarenih, rasparenih čarapa pridružili su se i učenici 2. i 4.razreda Područnog odjela Golinci. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Njihovim nošenjem pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje uklopili u naše društvo. Naravno, šarenilo čarapa na našim nogama potiče nas da uočimo kako su različitosti zanimljive, jer bi svijet bio izuzetno dosadan da smo svi isti.


[OPŠIRNIJE]Zajedno više možemo - Prevencija i alternativa
Kristina Popović Nikolina Čiš / datum: 23. 3. 2023. 16:45

Našu područnu školu u Marijancima te matičnu školu u Magadenovcu dana 14. i 15. ožujka 2023. posjetio je policajac u zajednici Policijske postaje Donji Miholjac, Robert Vrbešić te održao predavanje, za učenike 5.a, 5.b i 5.c razreda,na temu prevencije ovisnosti i alternativa za ovisnost.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE MATIČNE ŠKOLE MAGADENOVAC I PODRUČNIH ODJELA SA OPĆINE MAGADENOVAC
Kristina Popović Dina Vidaković / datum: 22. 3. 2023. 13:23

Obavještavamo sve učenike i roditelje da zbog radova na magistralnom cjevovodu u četvrtak 23.3. neće biti vode na području Općine Magadenovac u razdoblju od 9:00-12:00 sati te neće biti redovne nastave, osim za učenike 8. razreda koji će doći samo na pisanje nacionalnog ispita iz fizike i autobus čekaju prema redovnom rasporedu. 

Nastava koja je predviđena toga dana odvijat će se online preko platforme Teams. Redovne nastave uživo neće biti ni u područnim odjelima Šljivoševci, Lacići, Beničanci i Kućanci.

Sa redovnom nastavom nastavljamo u petak prema dosadašnjem rasporedu.

Ravnatelj:

Branko Belcar


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan žena i Dan očeva u PO Golinci
Kristina Popović Tena Puljić / datum: 21. 3. 2023. 13:20

 U srijedu, 8.ožujka 2023. obilježili smo Međunarodni dan žena. Svaki učenik je dobio zadatak istražiti jednu ženu, poznatu ženu. Trebali su izraditi plakat/prezentaciju i predstaviti nam je te reći zašto je poznata. Nakon toga smo rješavali listiće vezane za taj dan. Izrađivali smo mamama bukete cvijeća. U njih smo stavljali kupone sa zadacima koje ćemo napraviti umjesto naših mama. U petak 19.ožujka 2023. obilježili smo i Dan očeva. Čitali smo pjesmice o očevima, pogledali prezentaciju o tome danu, rješavali različite listiće i pravili poklone za naše očeve.


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 21. 3. 2023. 13:15

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 16. ožujka 2023. godine po dvadeset peti put održano je Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Rado sudjelujemo na ovom natjecanju koje pruža jednake mogućnosti svima zainteresiranima za bavljenje matematikom. Natjecanju je pristupilo 48 učenika naše škole u kategorijama Pčelice, Leptirići, Ecolier i Benjamin. Sudjelovali su učenici iz područnih odjela Beničanci, Čamagajevci, Golinci, Kućanci, Lacići te Područne škole Marijanci.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN RECIKLIRANJA PRIPREME ZA PROLJETNI EKO SAJAM U MATIČNOJ ŠKOLI – 2.DIO
Kristina Popović Dragana Mihajlović / datum: 21. 3. 2023. 13:02

U subotu 18. ožujka 2023. u matičnoj školi u Magadenovcu, nastavkom radova za proljetni eko sajam, obilježili smo Svjetski dan recikliranja. Već je svima poznato da sve veće temperature, cjelogodišnji pljuskovi kiše, tropske oluje, šumski požari, topljenje ledenjaka i druge neuobičajene klimatske promjene rezultiraju povećanjem emisija CO2. No jeste li znali da svake godine „sedmi resurs“ (materijal koji se može reciklirati) uštedi više od 700 milijuna tona emisija CO2, a predviđa se da će se to povećati na 1 milijardu tona do 2030.?


[OPŠIRNIJE]Tjedan mozga u školskoj knjižnici
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 15. 3. 2023. 15:16

Prigodnom radionicom koju su održale psihologinja Nikolina Čiš i knjižničarka Ivana Virovac-Bešić uključili smo se u obilježavanje 22. Tjedna mozga. U radionicu su se uključili zainteresirani učenici 5.a i 5. c razreda, a sudjelujući mogli su saznati kako mozak funcionira, što su to perceptivne varke te kako možemo poboljšati svoje pamćenje i očuvati vitalnost našeg mozga kroz vježbe za mozak (Brain gym). Radionica je bila zabavna i poticajna, a oni koji žele više mogu u školskoj knjižnici posuditi knjige koje na slikovit i djeci primjeren način otkrivaju tajne ljudskog mozga.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE DANA BROJA π
Kristina Popović Marija Dujić / datum: 15. 3. 2023. 15:13

14. ožujka 2023. učenici 7.b razreda PŠ Marijanci obilježili su DAN BROJA π - PI . Dan broja π godišnja je proslava kojom se obilježava matematička konstanta π (pi). Dan broja π održava se 14. ožujka (ili 3/14 po američkom zapisu datuma mjesec/dan) jer su 3, 1 i 4 tri najznačajnije znamenke broja π u decimalnom zapisu. Broj π je poznat i kao Arhimedova konstanta ili Ludolphov broj. Još jedna važna poveznica s π danom je i rođendan Alberta Einsteina. Ovaj veliki znanstvenik rođen je 14. ožujka 1879. godine.


[OPŠIRNIJE]PRIPREME ZA PROLJETNI EKO SAJAM U MATIČNOJ ŠKOLI – 1.DIO
Kristina Popović Dragana Mihajlović / datum: 14. 3. 2023. 13:25

U subotu 4. ožujka 2023. u matičnoj školi u Magadenovcu započeli smo s pripremama za proljetni eko sajam koji ćemo u sklopu Erasmus + projekta „Živi zeleno, živi zdravo!“ održati u travnju u suradnji s lokalnom zajednicom. Prvim krugom radionica u kojima su sudjelovali učitelji i učenici naše škole putem upcyclinga (prenamjene) počeli smo izrađivati prigodne predmete koje ćemo ponuditi na sajmu. Održano je 5 radionica: Podmetači od starih CD – ova/ straničnici, izrada cvijeća od žice i najlonki, izrada nakita od ostataka kože, izrada privjesaka od elektronskog otpada te ukrašavanje posuda za cvijeće i izrada eko folija od starih pamučnih majica i pčelinjeg voska.


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA U PO GOLINCI
Kristina Popović Ana Milić / datum: 13. 3. 2023. 08:06

Posljednje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima. Pošto smo taj dan bili na praznicima, obilježili smo ga po povratku u školu. Kroz prezentaciju i različite radionice  željeli smo podići svijest o problemu nasilja jer su moguće teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece. Svi oblici nasilja štetni su za fizičko i psihičko stanje djece i mladih. Obilježavanjem Dana ružičastih majica i kontinuiranom edukacijom učenika o dječjim i ljudskim pravima, želi se prevenirati sve oblike nasilja u školi, ali i izvan nje.
                                                                       Učenici i učiteljice PO Golinci


[OPŠIRNIJE]Projekt: Reklama
Kristina Popović Marija Rašić / datum: 7. 3. 2023. 10:23

U nastavi hrvatskoga jezika iz nastavnoga područja kultura i mediji proveden je mjesečni nastavni projekt Reklama. Projekt je provela učiteljica hrvatskoga jezika Marija Rašić s učenicima 6.a razreda. Ovaj projekt imao je za cilj načiniti reklamu s temom iz ekologije. Proveden je unutar Erasmus+ projekta „Živi zeleno, živi zdravo“ te su glavni motivi reklame trebali biti održivi razvoj, razvrstavanje otpada, čista voda, čisti zrak i sl. Za reklamu je trebalo osmisliti neki svoj moto i dodati mu simboličnu ilustraciju, a sve su to učenici mogli načiniti vlastoručno ili koristeći se nekim digitalnim alatom – prema svojim interesima.


[OPŠIRNIJE]Učenici PO Kućanci posjetili su školsku knjižnicu
Kristina Popović Vlatka Petrović / datum: 7. 3. 2023. 10:16

U srijedu 1.3.2023. posjetili smo školsku knjižnicu. Naša knjižničarka Ivana lijepo nas je ugostila te nam je objasnila sve što nismo znali. Promotrili smo šarenilo knjižnice, „tanke i debele“ knjige. Zaključili smo da u knjižnici osim knjiga žive i spavaju i likovi koji se spominju u njima. Taj zaključak nam se jako svidio. Naučili smo ponešto o časopisima, slikovnicama, enciklopedijama i rječnicima. Ostatak dana prepričavali smo i naslikali što smo vidjeli, doživjeli i zamislili.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan bicikla 2023./ World bicycle day 2023., eTwinning projekt
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 3. 3. 2023. 10:33

U ovoj školskoj godini, u Područnom odjelu Kućanci, uključili smo se u eTwinning projekt Svjetski dan bicikla 2023. autorica Katarine Moslavac i Marinele Zrinščak Begovac. U projektu sudjeluju učenici 1.– 4. razreda i učiteljice Vlatka i Ines. Projekt je cjelogodišnji uz intenzivnije provođenje aktivnosti u tjednu obilježavanja Svjetskog dana bicikla (29. svibnja – 4. lipnja).


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Kristina Popović Dragana Mihajlović / datum: 3. 3. 2023. 10:31

28. veljače je u OŠ Višnjevac održano 25. županijsko natjecanje iz  engleskog jezika. Na natjecanju je sudjelovalo 67 učenika sedmih i osmih razreda. Našu školu je predstavljala Gabriela Varjačić, učenica 7.c razreda pod mentorstvom učiteljice Dragane Mihajlović.  Gabriela je na natjecanju postigla odličan uspjeh dijeleći četvrto mjesto s  ostvarenih 53 od ukupno 60 bodova.   Testovi svih učenika  s 45 i više bodova bit će poslani Državnom povjerenstvu.

Čestitamo Gabrieli na postignutom uspjehu!

 
 

[OPŠIRNIJE]Maškare u PO LACIĆI
Kristina Popović Ana-Marija Belcar / datum: 28. 2. 2023. 13:23

Maškare u PO Lacići ove smo godine obilježili nastavom pod maskama i pokladnom zabavom za sve učenike. Gusari, anđeli, vampiri, indijanci, superjunaci i ostali veseli gosti započeli su dan nastavom pod maskama. Rješavali smo zadatke i istraživali tradiciju ovog običaja koji je poznat diljem kugle zemaljske. Uslijedilo je predstavljanje pojedine učeničke maske. Svaki je učenik samostalno osmislio svoje predstavljanje. Bilo je tu recitacija, pjesama, zanimljivosti, šala i viceva.


[OPŠIRNIJE]16. Tjedan psihologije
Kristina Popović Nikolina Čiš / datum: 28. 2. 2023. 13:20
Povodom obilježavanja 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, psihologinja Nikolina Čiš je s učenicima sedmog i osmog razreda održala radionicu na temu Stresa. Učenici su imali priliku čuti što je to stres, definirati tjelesne manifestacije stresa, razlikovati vrste stresora te naučiti da stres nije situacija u kojoj se nalazimo, već naša reakacija na izazove s kojima se susrećemo, naposljetku učenici su se upoznali s metodama koje nam olakšavaju nošenje sa stresom. Isto tako, na panou kod ureda psihologa učenici svih razreda mogu pronaći informacije vezane uz temu Stresa.

[OPŠIRNIJE]U Kućancima je u veljači bilo jako zanimljivo
Kristina Popović Vlatka Petrović / datum: 27. 2. 2023. 08:18

Valentinovo
Kako se bližio 14.2. našom školom zavladala su srca u crvenim i ružičastim nijansama. Pisali smo pisma svima u školi te svojima ukućanima. Radili smo likovne radove te računali prigodne zadatke. Za sve aktivnosti zaradili smo srca. Iskazivali smo prijateljsku ljubav na različite načine, te govorili i raspravljali o tekstovima vezanim za Valentinovo. Naučili smo da svoju ljubav možemo izraziti i kroz postupke, ne samo riječima. Za obitelj smo izradili različite kreativne čestitke, a za svaku kativnost bili smo nagrađeni crvenim poklončićem. Upriličili smo rješavanje valentinovske petlje.


[OPŠIRNIJE]U PO Kućanci proslavili smo 100. dan škole
Kristina Popović Vlatka Petrović / datum: 27. 2. 2023. 08:01

9.2.2023. obilježili smo 100. dan škole, različitim aktivnostima i na taj način sudjelovali u e-twining projektu Udruge Zvono. Učenici su zaslužili diplome i jedan opušten dan bez školskih torbi. U 1. i 2. razredu smo dan započeli promišljanjem, idejama i oblikovanjem upitnih rečenica. Ako je odgovor 100, što može biti pitanje? Olujom ideja navodili smo čega sve 100 možemo imati, nositi, pojesti, darovati....

100 dan škole

https://bit.ly/100_dan_23POK


[OPŠIRNIJE]Maškare u PŠ Marijanci
Kristina Popović Jelena Korov Ježić / datum: 17. 2. 2023. 17:44

PŠ Marijanci posjetili su: anđelice, princeze, buba mare, spidermani, gusari i drugi. Ipak, najviše je bilo pospananaca. Školu su preplavile šarene, smiješne i zanimljive pidžame. Čini se da je učenicima ( nekim nastavnicima, također) prijeko potreban odmor i san.

 
 

[OPŠIRNIJE]Obavijest
Kristina Popović Dina Vidaković / datum: 17. 2. 2023. 12:02
Poštovani roditelji i učenici, obavještavam vas da u ponedjeljak, 20. 2. 2023. godine, započinje drugi dio zimskih praznika koji traju do petka, 24. 2. 2023. godine. S redovnom nastavom nastavljamo u ponedjeljak 27. ožujka 2023. godine prema utvrđenom rasporedu sati i dolazaka učenika.

[OPŠIRNIJE]Valentinovske aktivnosti
Kristina Popović Ivana Virovac Bešić / datum: 17. 2. 2023. 07:13
Crvena srca i ljubav vladali su prethodnih dana i u našoj školi. Neposredno prije Valentinova u školskoj je knjižnici bio postavljen sandučić za ljubavnu poštu, a na samo Valentinovo, 14. veljače, psihologinja Nikolina Čiš i knjižničarka Ivana Virovac-Bešić za učenike 5.a i 5.c razreda u matičnoj školi organizirale su radionicu s nekoliko aktivnosti. Na početku smo zaigrali igru asocijacija te saznali više o Sv. Valentinu, ljubavi, običajima darivanja i obilježavanja Valentinova. Druga aktivnost bila je Plickers kviz kroz koji su učenici trebali pokazati svoje znanje na temu ljubavi. Zatim smo se uz pomoć slagalica podijelili u parove i zaigrali poznatu igru križić-kružić ovoga puta oblikovanu kao valentinovski dvoboj. U opuštenoj atmosferi razgovarali smo o osjećaju ljubavi i zaključili kako je to jedan od najljepših osjećaja.
 

[OPŠIRNIJE]Valentinovo u područnom odjelu Golinci
Kristina Popović Ana Milić / datum: 15. 2. 2023. 15:13

Kako smo obilježili Valentinovo u područnom odjelu Golinci, pogledajte u sljedećem videu. 

https://drive.google.com/file/d/1VQlNkIobb9z6DT1w8VdecdIGcGc_pjzX/view?usp=drivesdk


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA NA INFORMATICI U RAZREDNOJ NASTAVI
Kristina Popović Marta Palčok / datum: 13. 2. 2023. 09:45

U razrednoj nastavi na satu informatike učiteljice Marta Palčok i Kristina Popović zajedno s učenicima obilježile su Dan sigurnijeg interenta. Prisjetili smo se kako internet nudi puno mogućnosti, no postoje i loše strane. Pričali smo o elektroničkom nasilju, pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i zaštiti osobnih podataka. Izražavali smo svoje osjećaje uz smajliće, opisivali kako vidimo sebe i kako se zauzeti za sebe. Klikom na link pogledajte što smo naučili i kako smo se uz učenje zabavili.

https://view.genial.ly/63e68c6cb4130c00140eee6c/interactive-image-interactive-image


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 13. 2. 2023. 09:11

I ove godine uključili smo se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta. Učenici 1. i 3. razreda matične škole ispunili su kratku anketu u kojoj su ispitivane navike prilikom korištenja interneta (vrijeme provedeno na internetu, svrha korištenja interneta, što im se sviđa/ne sviđa na internetu, koje društvene mreže poznaju,…). Nakon provedene ankete, analizirali smo dobivene podatke. Pročitali smo e-slikovnicu “Sigurni s Neticom” i razgovarali o opasnostima koje vrebaju na internetu.


[OPŠIRNIJE]100. dan u školi u PO Golinci
Kristina Popović Tena Puljić / datum: 13. 2. 2023. 09:08

9. veljače kroz različite aktivnosti obilježili smo 100. dan u školi koji je ujedno i eTwinning projekt u koji smo uključeni ove nastavne godine. Za početak smo poslušali i zaplesali uz himnu stotog dana škole. Nakon toga rješavali smo križaljke riječima koje u sebi sadrže riječ sto, pisali riječi, rješavali matematičke zadatke, zapisivali svoje ime u vremenu od 100 sekundi, vježbali, slagali toranj. Na kraju smo imali najzanimljiviji i najslađi zadatak – napraviti 100 čokoladnih kuglica kojima smo se i počastili. Tijekom cijelog nastavnog dana bili smo jako vrijedni te smo dobili zaslužene diplome, a ako vas zanima kako je to sve proteklo, pogledajte u video zapisu.

https://drive.google.com/file/d/1iK2kJMYmqF-JBlL5H257Vv4D2qvfsatQ/view?usp=sharing

Učenici i učiteljice PO Golinci


[OPŠIRNIJE]Već 100 dana u školi…
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 13. 2. 2023. 08:59

1. i 3. razred matične škole uključio se u eTwinning projekt 100. dan škole koji je obilježen 8. veljače. Dan je započeo izradom prigodnih kruna. Zapjevali smo pjesmu 100. dan škole i riješili rebuse u kojima se skrivao broj 100. Učenici 1. razreda zapisali su ukupno 100 riječi, a učenica 3.r. napisala je sastavak „Ja kao stogodišnjakinja…“. Zaputili smo se u dvoranu gdje smo igrali igru lovice 100 sekundi, napravili sto opće pripremnih vježbi i 10 x 10 različitih aktivnosti kako bismo postali što snažniji (bacali lopte, preskakali vijače i obruče, gađali u koš i gol,…).


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz engleskog jezika
Kristina Popović Dragana Mihajlović / datum: 8. 2. 2023. 11:49
Na školskom natjecanju iz engleskog jezika koje je održano 19. siječnja 2023. u našoj školi sudjelovali su učenici osmog, a ove godine po prvi puta, i učenici sedmih razreda. Učenici su se pripremali zajedno s mentoricom Draganom Mihajlović, učiteljicom engleskog i njemačkog jezika. Svi učenici su postigli izvrstan uspjeh s velikim brojem bodova, a na županijsko natjecanje, koje će se održati 28. veljače 2023. u OŠ „Višnjevac“, pozvana je učenica 7.c razreda Gabriela Varjačić s odličnim rezultatom i ostvarenim brojem bodova 48/50.

[OPŠIRNIJE]Safer Internet Day
Kristina Popović Marija Dujić / datum: 7. 2. 2023. 15:19

Učenici 5.b i 6.b razreda PŠ Marijanci obilježili su Safer Internet Day na integriranom satu engleskog jezika i matematike. Na zanimljivom satu, učenici su gledali skečeve na engleskog jeziku te provodili debatu. Safer Internet Day, obilježava se 7. veljače s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije uporabe Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona, kao i borbe protiv protuzakonitih i štetnih sadržaja i ponašanja na Internetu.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan školske igre u PO Golinci
Kristina Popović Ana Milić / datum: 7. 2. 2023. 15:17

Svjetski dan školske igre obilježava se svake godine prve srijede u veljači. Cilj
obilježavanja ovog dana jest podići svijest o potrebi i važnosti igre u djetetovu
odrastanju. Pravo na igru jedno je od temeljnih dječjih prava. Vrijeme za igru ​​djece smanjuje se i kod kuće i u školi, što dovodi do negativnih posljedica za njihov razvoj. Projekt je pokrenulo 6 učitelja 2015. godine, a danas u njemu sudjeluje više od milijun učenika iz 75 zemalja.


[OPŠIRNIJE]Međuopćinski Lidrano
Kristina Popović Marija Rašić / datum: 7. 2. 2023. 13:25

Na međuopćinskoj razini smotre Lidrano koja se održala 06. veljače 2023. u OŠ Hinka Juhna u Podgoraču Osnovnu školu Matija Gubec Magadenovac predstavljala je učenica 6.a razreda Petra Štraub u novinarskoj kategoriji u izrazu intervju s radom 'Koji je pravi recept za dobru knjigu?',  a pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Marije Rašić. Intervju je izabran za županijsku razinu smotre koja će se održati 28. veljače u Osijeku u OŠ Grigor Vitez. Ove godine nakon pandemijskih godina smotra je održana u cijelosti uživo s brojnim pristiglim radovima iz zapadnog dijela naše županije.


[OPŠIRNIJE]Moji ljubimci (My pets)
Kristina Popović Jelena Korov Ježić / datum: 6. 2. 2023. 14:59

Prvašići PŠ Marijanci su na satu engleskog jezika ugostili asistenticu Mariju Cving koja ih je poučila znakovnom jeziku. Budući da su učili o životinjama, učenici su  na znakovnom jeziku naučili pokazati životinje: pas (a dog), mačka (a cat), riba ( a fish), kornjača ( a tortoise), zec (a rabbit), pauk (a spider), miš ( a mouse) i papiga (a parrot). Također su znakovnim jezikom naučili reći "Živi zeleno, živi zdravo!" Sat engleskog bio je zanimljiv i zabavan. Video možete pogledati na linku:   https://fb.watch/iwMtw6kg5y/


[OPŠIRNIJE]PREDUPIS djece u 1.razred osnovne škole za školsku 2023./2024.godinu
Kristina Popović / datum: 30. 1. 2023. 14:52


[OPŠIRNIJE]Kućica za knjige – mala slobodna knjižnica
Kristina Popović Marija Rašić / datum: 23. 1. 2023. 10:05

Početkom drugoga polugodišta pred matičnom školom postavljena je kućica za knjige. Učiteljica hrvatskog jezika Marija Rašić i učiteljica engleskog jezika Tamara Brkić provele su projektnu aktivnost Reuse unutar Erasmus+ projekta „Živi zeleno, živi zdravo“ ukazujući da se ne moraju odbaciti stari materijali i stvari te koristiti i kupovati uvijek novo i na taj način nagomilavati stvari i trošiti energiju koja je uložena u proizvodnju novoga. Već korištene drvene dijelove ponovno su iskoristile i načinile su kućicu koju su namijenile za slobodnu knjižnicu čiji cilj i namjena je koristiti već pročitane knjige slobodnom posudbom i nadopunom novim knjižnim naslovima.


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika osmih razreda Vukovaru
Kristina Popović Renata Kalazić / datum: 19. 1. 2023. 09:45

Učenici 8. a i 8.b razreda posjetili su 16.1.2023.grad Vukovar. Terenska nastava započela je dolaskom u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Na početku smo poslušali predavanje Domovinski rat. Nakon predavanja uslijedio je posjet memorijalnim mjestima u Vukovaru. Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put- Put spasa, Mjesto sjećanja"Vukovarska bolnica 1991.", Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, Velepromet i Borovo Commerce.


[OPŠIRNIJE]Hranilice za ptice
Kristina Popović Ana Milić / datum: 18. 1. 2023. 15:25

Vodeći brigu o životinjama zimi, odlučili smo se pobrinuti za ptičice koje se nalaze u okolišu naše škole te im načiniti hranilice kako bi lakše prebrodile ovu i ne baš tako hladnu zimu. Sakupljali smo kutije od mlijeka i sokova te ih obojili, ukrasili, napunili sjemenkama i postavili u školsko dvorište. Aktivnost smo povezali i s eTwinning projektom „Živimo zeleno“ te Erasmus projektom „Živi zeleno, živi zdravo“ u koje smo uključeni ove nastavne godine.

Učiteljice i učenici PO Golinci


[OPŠIRNIJE]Nacionalna kampanja udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“
Kristina Popović Ana Milić / datum: 18. 1. 2023. 15:21

Učenici i učiteljice OŠ „Matija Gubec“ Magadenovac, područni odjel Golinci, uključili su se u 4. nacionalnu kampanju sadnje stabala „Zasadi stablo ne budi panj! “ Uključivanje u tu kampanju potaknuo ih je Erasmus KA1 projekta „Živi zeleno, živi zdravo“ i eTwinningov projekt „Živimo zeleno“ koji ove godine provode u područnom odjelu Golinci. Briga o okolišu i važnost sadnje stabala bili su im glavna misao vodilja za uključivanjem u ovu kampanju. Učiteljica Ana ispunila je potrebnu prijavu i sudjelovala u edukaciji tijekom Tjedna globalnog obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]Edukacija za rad s darovitim učenicima
Kristina Popović Jelena Korov Ježić / datum: 16. 1. 2023. 16:58

U sklopu projekta "Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske", a u suradnji s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, program usavršavanja odgojno - obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima u STEM području u trajanju od 150 sata završile su učiteljica biologije i kemije Svjetlana Falamić, učiteljica razredne nastave Ines Mazur Vidaković, učiteljica matematike i informatike Marija Dujić, učiteljica engleskog jezika Jelena Korov Ježić i psihologinja Vlatka Šereg Vidaković. Naučena će znanja prenijeti ostalim učiteljima te u suradnji s njima pokušati identificirati darovite učenike naše škole te kroz razne aktivnosti razvijati i poticati njihovu darovitost.

 
 

[OPŠIRNIJE]Tijekom prosinca u Kućancima
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 27. 12. 2022. 12:03

Početak prosinca u naš je područni odjel sa sobom donio svoj uobičajeni šušur. Hodnik škole pretvorio se u zimsku idilu. Osvrnuli smo se na naša mala učinjena dobra djela. Pretočili smo ih u stihove za dragog nam gosta svetog Nikolu. Zauzvrat, ​nagrađeni smo napunjenim čizmicama.


[OPŠIRNIJE]Ususret Božiću - PO Šljivoševci
Kristina Popović / datum: 27. 12. 2022. 11:47

USUSRET BOŽIĆU


                           Stigla je zima! – pahulja javlja.
Neka se spreme i dol i brijeg!
Za sam početak zimskoga slavlja
pozivam inje i prvi snijeg!
 
S vrha planine snjegović stiže.
Božićnjak redi sijedu bradu.
Adventski vijenac svjećice niže
Za ljubav, vjeru, mir i nadu.
 
Od srca k srcu želje lete.
Zlatne se niti isprepliću
i radosti se zipka plete
za spas i oprost svakom biću.
 
                                                          Mirna Grbec

[OPŠIRNIJE]Božićna priredba
Kristina Popović Renata Kalazić / datum: 23. 12. 2022. 17:07

Kraj prvog polugodišta, nakon dvije godine stanke, ponovno je, kako je to i bila tradicija u našoj školi obilježen svečanom  božićnom priredbom. Mjesec prosinac, božićni i novogodišnji blagdani mnogima su najljepši dio godine. To je vrijeme kada slavimo s članovima obitelji i činimo sve ono što nam donosi radost.


[OPŠIRNIJE]Putevima dobrote
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 23. 12. 2022. 17:02

Vrijeme prije Božića uvijek je nekako posebno čarobno i lijepo. U mjesecu prosincu, u našoj učionici bilo je pregršt lijepih i zanimljivih događanja. Kroz projekt Na putu dobrote 4 / On the path of a kindness 4 uveseljavali smo druge, širili zrnca dobrote u razredu, obitelji, lokalnoj zajednici, surađivali smo s drugim školama u našoj domovini...


[OPŠIRNIJE]Božić u područnom odjelu Golinci
Kristina Popović Tena Puljić / datum: 23. 12. 2022. 16:57

Učenici i učiteljice PO Golinci pripreme za Božić počeli su različitim aktivnostima koje su bile povezane s eTwinning projektom Na putu dobrote i Živimo zeleno. Svakodnevno smo činili dobra djela prema svojim bližnjima i prijateljima – upotrebljavali čarobne riječi, pomagali svojim ukućanima u spremanju i pripremanju božićnih slastica, učili pjevati božićne pjesme, pisali lijepe poruke jedni drugima…


[OPŠIRNIJE]Kraj 1.polugodišta
Kristina Popović Mateja Jelić / datum: 22. 12. 2022. 13:53

Poštovani učenici,

prema Godišnjem kalendaru rada Škole, 1.polugodište u školskoj 2022./2023.godini završava sutra (petak), 23.prosinca 2022.godine, dok 2.polugodište u školskoj 2022./2023.godini počinje u ponedjeljak, 9. siječnja 2023. godine prema rasporedu. Završavajući jedno obrazovno razdoblje i na kraju kalendarske godine, svima čestitam na ostvarenim rezultatima u radu!
Svim učenicima i djelatnicima škole kao i Vašim bližnjima želim sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u novoj, 2023. godini!

Ravnatelj: Branko Belcar


[OPŠIRNIJE]Duh Božića
Kristina Popović Jelena Korov Ježić / datum: 22. 12. 2022. 13:49

Učenici PŠ Marijanci doživjeli su pravi duh Božića i prije nego je Božić stigao. U školu je iz općine stigao Djed Božićnjak i svakom učeniku uručio punu vreću slatkiša i grickalica. Također, učenici i njihovi najbliži uživali su u božićnoj priredbi koju su pripremili: tete i djeca iz vrtića, KUD, dramska skupina, učenici 4. razreda, zbor te učenici iz Čamagajevaca.

Hvala svima koji su se potrudili i ostvarili lijepo božićno raspoloženje.

 
 

[OPŠIRNIJE]Predstava „Priča o prometu” za učenike razredne nastave u matičnoj školi u Magadenovcu
Kristina Popović Ana-Marija Belcar / datum: 21. 12. 2022. 15:15

Ovog su utorka, 20.prosinca 2022., u matičnoj školi u Magadenovcu učenici naših područnih odjela iz Čamagajevaca, Radikovaca, Miholjačkog Poreča, Golinaca, Kućanaca, Beničanaca, Lacića, Šljivoševaca i Magadenovca uživali u predstavi „Priča o prometu”, financiranu od Općine Magadenovac. Predstava, koju su izveli glumci Gradskog kazališta Beli Manastir, dio je lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu” koji provodi Ured načelnika Policijske uprave osječko – baranjske županije.


[OPŠIRNIJE]Božić na informatici
Kristina Popović Marta Palčok / datum: 20. 12. 2022. 15:19

I na nastavi informatike također obilježavamo Božić. Bili smo kreativni i vrijedni te nacrtali božićne radove u programima Bojanje i Bojanje 3D te ih složili u knjigu. U izradi knjige sudjelovali su učenici PŠ Marijanci, PO Golinci, PO Beničanci, PO Lacići, PO Radikovci, PO Miholjački Poreč i učiteljica. Od velikih do malih pokazali smo našu kreativnost te vam tako želimo uljepšati božićne dane koji slijede...

Želimo svima sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2023. godinu!

https://read.bookcreator.com/CIbarG5CaDcUQ13vFDPUk02gSjD2/4CCkUJkFQMK7--wPPcxDmQ


[OPŠIRNIJE]DABAR IZAZOV U NAŠOJ ŠKOLI
Vlatka Šereg Vidaković / datum: 12. 12. 2022. 13:17

I ove godine, četvrtu godinu za redom, naša škola sudjelovala je u natjecanju iz računalnog razmišljanja Dabar kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje.  Ovim natjecanjem postupno se uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

 

Ove godine u našoj školi sudjelovalo je ukupno 97 učenika razredne i predmetne nastave s čime se, u odnosu na prošlu školsku godinu, broj učenika uključenih u ovo natjecanje udvostručio. Natjecanje se provodilo pod vodstvom učiteljica informatike Marte Palčok i Kristine Popović u razrednoj nastavi te psihologinje Vlatke Šereg Vidaković u predmetnoj nastavi matične škole.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju neovisno o rezultatu koji su postigli. Iznimno smo zadovoljni i ponosni na svakog učenika jer su sudjelovali u vrsti natjecanja gdje su se okušali u zadatcima logičkog razmišljanja te zadatcima u kojima je bilo potrebno primijeniti različite strategije rješavanja problema. 

Posebno čestitamo učenici Erin Bertić Petreković i učeniku Mateju Vidakoviću u kategoriji Mikro Dabar na plasmanu u 10% najboljih.


[OPŠIRNIJE]Božićne čestitke na glagoljici
Kristina Popović Marija Rašić / datum: 12. 12. 2022. 12:18

Pisanje božićnih čestitki je lijepa tradicija koja polako izumire i kod odraslih, a pogotovo kod djece koja žive u današnjem digitalnom svijetu i treba ih poučiti da održavaju stare lijepe običaje. Danas se čestitke i poruke šalju brzim digitalnim putem i rijetko tko polazi za načinom da upotrijebi rukopis i slanje čestitke poštom.


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 6. 12. 2022. 13:25

U našoj se školi 1. prosinca 2022. održala Večer matematike, projekt u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Ove smo godine, na našu radost, ponovo mogli otvoriti vrata škole i pozvati zainteresirane da nam pridruže u matematičkom druženju, igri i natjecanju.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet općinskom središtu učenika RN iz Magadenovca i PO Šljivoševci
Kristina Popović Ana Živković Havidić / datum: 30. 11. 2022. 15:08

U srijedu 23. studenog učenici 1. i 3. razreda matične škole ugostili su učenike 2.,3. i 4. r. iz PO Šljivoševci i njihovu učiteljicu Manuelu Havidić. Dan je započeo kratkim upoznavanjem, nakon čega smo posjetili školsku knjižnicu. Knjižničarka Ivana Virovac-Bešić nam je za početak pripremila igru premetanja riječi koja nam je otkrila o čemu ćemo sve danas naučiti – knjižnica, časopisi, enciklopedije, rječnici i pravopisi.


[OPŠIRNIJE]Predstava „Botaničari“ za učenike razredne nastave u matičnoj školi u Magadenovcu
Kristina Popović Ana Milić / datum: 23. 11. 2022. 15:06

U matičnoj školi u Magadenovcu, 17.studenoga  2022. (četvrtak), održana je predstava „ Botaničari“ umjetničke organizacije Teatar to go, za sve učenike razredne nastave. Predstava je bila komične tematike, ali vrlo bitne ekološke poruke ( u sklopu našeg Erasmus projekta Živi zeleno, živi zdravo). Glavni likovi su botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik Borko koji kreću u misiju spašavanja zemaljske kugle od ekološke katastrofe i sigurne propasti uz pomoć sjemenke iz doba dinosaura. Predstava je bila vrlo edukativna i interaktivna.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u PO Šljivoševci
Kristina Popović / datum: 21. 11. 2022. 09:44
18.studeni - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.  Dan sjećanja obilježili smo i u Područnom odjelu Šljivoševci.  Razgovarali smo o dječjim pravima,  slušali himnu i s posebnim osjećajima započeli govoriti o Vukovaru. Nadahnuti prigodnim pjesmama o gradu heroju, učenici su se i sami okušali u pisanju  pjesama kroz akrostih. Isto tako pisali su opis vodotornja pri čemu su istražili i naučili  za što je služio, od čega je bio sagrađen i kako je izgledao.

[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u MŠ Magadenovac i PŠ Marijanci
Kristina Popović / datum: 21. 11. 2022. 09:32

U srijedu i četvrtak, 16. i 17. studenog obilježili smo u MŠ Magadenovac i PŠ Marijanci Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Prigodnim programom, na dostojanstven način, prisjetili smo se kasne jeseni 1991. godine koja je obilježila našu suvremenu povijesti.

 


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje priručnika Učimo životne vještine
Kristina Popović Ines Mazur Vidaković / datum: 21. 11. 2022. 09:16

Tijekom provođenja projekta Učimo životne vještine, koji je trajao od 23. kolovoza 2020. do 22. rujna 2022., članovi školskog Erasmus+ tima proveli su brojne aktivnosti usmjerene ka ostvarivanju ciljeva projekta.
 


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u PO Lacići
Kristina Popović Ana-Marija Belcar / datum: 17. 11. 2022. 14:19

18.studenog svake godine obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara pa smo, tradicionalno, i ove godine u našem PO Lacići obilježili ovaj poseban dan. Na taj se dan prisjećamo velike žrtve koju je podnio grad heroj - grad Vukovar. Uz prigodnu prezentaciju te pjesme Lijepo je živjeti u miru i Vukovar razvili smo empatiju, suosjećanje te ljubav prema domovini. Za kraj smo izradili poznati vodotoranj, simbol grada Vukovara.


[OPŠIRNIJE]14. Festival prava djece
Vlatka Šereg Vidaković Ivana Virovac Bešić / datum: 17. 11. 2022. 12:35

I ove školske godine u OŠ „Matija Gubec“ Magadenovac  uključili smo se u 14. po redu Festival prava djece. Festival je pokrenut s ciljem podsjećanja na obavezu koju su potpisivanjem Konvencije o pravima djeteta preuzele zemlje svijeta. Festival želi skrenuti pozornost na prava djece i mladih koristeći alate filmske umjetnosti te brojne mogućnosti koje nam pružaju kreativnost i stvaralaštvo. 

U školskoj su knjižnici učenici 7.a razreda s knjižničarkom sudjelovali u radionici „Žvakača guma za oči“ te govorili o temi medija. Pogledali su film „Televiziran“  Foto Kino Video Kluba Zaprešić te prepoznali pozitivne i negativne strane korištenja medija. Kroz aktivnosti u grupi i razgovor učenici su razvijali vještine kritičkog mišljenja i suradnje. Osvijestili su svoju ulogu u konzumiranju medijskog sadržaja te su zaključili kako bismo svakodnevno trebali promišljati i donositi svjesne odluke o tome što ćemo gledati, a što ne.

Učenici 6.a razreda sa psihologinjom su sudjelovali u radionici “Budi nekome plus” koja obrađuje temu vršnjačkog nasilja. Pogledali su film “Plus, plus, plus” u kojem se obrađuju priče troje mladih ljudi koji progovaraju o sebi, o tome što ih veseli, po čemu su posebni, ali i o temi vršnjačkog nasilja i odbacivanja. Cilj ove radionice je bio osvijestiti pitanje vršnjačkog nasilja, naročito dimenziju etiketiranja i izoliranja pojedine djece i mladih te uz to razviti empatiju i razumijevanje različitosti. [OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Kristina Popović / datum: 16. 11. 2022. 15:25

U petak, 18.studenoga 2022. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Taj dan je državni praznik te ujedno i neradni dan u našoj školi. Pozivam sve učenike da se u krugu obitelji spomenu žrtve grada heroja i odaju počast svim palima za slobodu. S redovitom nastavom nastavljamo u ponedjeljak prema redovitom rasporedu


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan ljubaznosti u područnom odjelu Golinci
Kristina Popović Ana Milić Tena Puljić / datum: 16. 11. 2022. 15:09

13. studenoga je Svjetski dan ljubaznosti. Ljubaznost se sastoji od malenih znakova pažnje koje svakodnevno dajete svima oko sebe. Obilježavanjem svjetskog dana ljubaznosti, koji nam je u sklopu eTwinning projekta Me, myself and I, željeli smo razvijati svijest kod učenika o potrebi ljubaznog ponašanja prema drugima.

 


[OPŠIRNIJE]Jesenski šešir
Kristina Popović Marija Rašić / datum: 15. 11. 2022. 15:10

Projektni zadatak koji je trajao mjesec dana u 5. c razredu dovršen je vrlo uspješno. Učenici su dobili zadatak promatrati jesen oko sebe, sakupljati jesenske plodove i kreirati jesenski šešir od njih. Potaknuti svim time trebali su osmisliti i priču toga jesenskoga šešira i napisati ju prema uputama.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju